Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo Trucks va construi camioane în China

Grupul Volvo Trucks își consolidează prezența în China prin achiziționarea producătorului local de vehicule industriale JMC Heavy Duty Vehicle de la holdingul auto Jiangling Motors la un preț de 800 de milioane de yuani, sau aproximativ 104,5 milioane de euro. Scopul companiei suedeze este să înceapă producția vehiculelor comerciale Volvo FH, FM și FMX până la sfârșitul anului 2022 în uzina de producție din Taiyuan, în provincia chineză Shanxi. Unitățile care vor pleca din această fabrică vor fi destinate pieței chineze.

Fabrica Taiyuan va efectua turnarea, sudarea și echiparea cabinelor, precum și vopsirea și asamblarea finală a vehiculelor Volvo. Compania declară că în câțiva ani fabrica va putea produce până la 15.000 de unități pe an, cu posibilitatea extinderii în continuare a acestei capacități.

Volvo funcționează în China din 1934, unde până acum vindea vehicule comerciale fabricate în alte țări. În 2020 a importat peste 4.500 de camioane, dar cererea crescută – determinată de o creștere puternică a logisticii și a comerțului electronic – a determinat Volvo Trucks să înceapă producția locală. De asemenea, producătorul suedez își extinde rețeaua de vânzări și servicii prin intermediul operatorilor privați.

Articole similare

Ad