Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

12 contracte de inchiriere semnate de Jones Lang LaSalle

Jones Lang LaSalle a semnat recent un nou contract de inchiriere, una dintre cele mai mari tranzactii incheiate in Romania in 2013 pe piata spatiilor de birouri: 11.124 m2  reprezentand re-inchirierea si extinderea spatiului ocupat de catre compania americana Honeywell in cladirea Upground Offices. Upground Estates este proprietatea RREEF Real Estate, care este parte a grupului german Deutsche Bank.
 

De la inceputul anului, departamentul de birouri al Jones Lang LaSalle a intermediat 12 contracte de inchiriere cu spatii de birouri, atat pe partea de reprezentare exclusiva a chiriasilor precum si pe cea de reprezentare a proprietarilor, contracte care insumeaza peste 22.000 m2.
Printre companiile  cu care Jones Lang LaSalle a colaborat in calitate de consultant exclusiv  in tranzactii de inchiriere in 2013 se numara Daimler Group- Mercedes Benz (3.000 m2), Halcrow (1.200 m2), ExxonMobil (1.000 m2), Cisco, Discovery si Canon. In prezent, Jones Lang LaSalle este implicata in negocieri avansate pentru spatii de peste 30.000 m2, multe dintre aceste noi tranzactii fiind preconizate a se incheia in acest an.
Marius Scuta, directorul departamentului de birouri al Jones Lang LaSalle declara „Activitatea de inchiriere de spatii de birouri a companiei noastre s-a concentrat pe doua directii: cereri noi ori consolidari ale spatiilor actuale, precum si contractele de re-inchiriere. Cererea provine in principal de la companiile deja existente pe piata, dar in prezent desfasuram negocieri pentru 7.000 m2 cu companii noi care au decis sa deschida birouri in Romania,  in defavoarea Poloniei sau a altor tari din regiune”.
Conform datelor Jones Lang LaSalle, in prima jumatate a anului, preluarea totala de spatii de birouri a ajuns la aproximativ 123.000 m2, dominata de cererea noua de spatii de birouri si de contractele de re-inchiriere. Companiile din domeniile IT & C, FMCG si auto au concentrat cea mai mare  parte din totalul activitatii de leasing. S-a remarcat, de asemenea, o crestere semnificativa a stimulentelor financiare, atat in ceea ce priveste numarul lunilor de chirie gratuita, cat si a contributiilor financiare pentru amenajarea spatiilor inchiriate, aplicabile  contractelor de inchiriere pentru suprafete ce depasesc 2.000-3.000 m2 in cladiri deja finalizate. Pana nu demult aceste stimulente se acordau cu precadere contractelor importante de pre-inchiriere.
„Mandatele de reprezentare exclusiva a chiriasilor reprezinta o parte substantiala a activitatii departamentului nostru. Aceste corporatii reprezentate se asteapta ca echipele locale sa furnizeze acelasi nivel de competenta si profesionalism pe care il regasesc in fiecare tara unde JLL  isi desfasoara activitatea, indiferent daca este vorba de SUA, Polonia sau Romania. Acesta este unul dintre argumentele care diferentiaza Jones Lang LaSalle de concurentii sai, avand cunostinte aprofundate asupra pietei si un nivel ridicat de etica si profesionalism, conditii obligatorii pentru corporatiile pe care le reprezentam si ar trebui sa constituie un standard si in Romania”.

Articole similare

Ad