Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Genova: Alte fraude financiare în transporturi

Presa italiană abundă în știri legate de diferite fraude în transporturi, de la vânzare de motorină neaccizată până la folosirea de forță de muncă plătită sub nivelul prevăzut de lege sau chiar fără forme legale.

Pe 21 iulie 2021 Guardia di Finanza a anunțat operațiunea Odino împotriva unei fraude majore pentru obținerea de împrumuturi ilegale acordate de bănci și asistate de stat pentru întreprinderi mijlocii. La rândul său, Odino s-a născut dintr-o anchetă anterioară privind frauda fiscală în comerțul cu autovehicule.

Companiile „fantomă” utilizate pentru această din urmă fraudă au fost, de asemenea, utilizate pentru a achiziționa împrumuturi bancare garantate de Fondul Central de Garantare a Creditelor Centrale și, odată ce banii au fost obținuți, companiile au fost închise. Operațiunea Odino s-a încheiat cu patruzeci și unu de suspecți și confiscarea activelor pentru peste 2,3 milioane de euro.

Dar investigațiile au continuat și pe 2 septembrie, Departamentul de Finanțe a anunțat noi arestări și confiscări a 630.000 de euro într-o operațiune legată de Odino și numită Walhalla, care a dus la trei arestări în Genova și alte confiscări. În această a doua anchetă, Finanțele și Agenția Vamală au extins investigațiile și au strâns elemente suplimentare despre doi comisionari vamali care își desfășoară activitatea în Liguria (al căror nume nu au fost precizați de anchetatori), deja cercetați în operațiunea Odino.

Articole similare

Ad