Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sonda litrometrica – cea mai exacta metoda de monitorizare combustibil

Companiile cauta constant noi modalitati de reducere a cheltuielilor, iar in zona de parc auto una dintre cele mai eficiente este monitorizarea vehiculelor prin GPS. Conform studiilor realizate pe un esantion de peste 20.000 masini monitorizate, costurile cu flota auto se reduc cu 20-25% prin utilizarea unei astfel de solutii. La flotele de autoturisme, reducerile se obtin prin identificarea si eliminarea treptata a curselor in interes personal si a stilului de condus agresiv, caracterizat de franari si accelerari bruste iar aceste reduceri sunt in cuantum de minim 10%.
 

Cele mai mari reduceri se obtin in cazul vehiculelor mari care au un consum normat mare de combustibil (camioane, TIR-uri, utilaje) si se confrunta frecvent cu furturi de carburant. Aplicatiile de monitorizare ofera mai multe variante de monitorizare a consumului de combustibil utilizand un buson de rezervor, debitmetru, interfatare cu magistrala CAN-BUS etc., insa cea mai exacta varianta ramane monitorizarea cu sonda litrometrica.
Odata cu instalarea solutiei speciale de monitorizare a consumului cu sonda litrometrica, metode de furt precum plata combustibilului personal cu cardul de carburant de firma sau umplerea unor bidoane cu combustibil de la pompa cu ocazia alimentarii sunt combatute imediat. Toate actiunile masinii si ale soferilor sunt cuprinse in rapoarte si pot fi usor analizate si comparate. De exemplu, se pot compara alimentarile inregistrate in rezervor cu istoricul alimentarilor importat direct din sistemul benzinariilor si se identifica eventualele furturi (inclusiv cantitatea sustrasa si locul) realizate cu ocazia alimentarii. Sonda litrometrica masoara nivelul combustibilului din rezervor si sesizeaza imediat “caderea” brusca si inexplicabila a nivelului combustibilului din rezervor, in mers sau in stationare. In aceasta situatie, nici furtul cu furtunul in parcare nu mai e o varianta pentru vehiculele monitorizate. Toate aceste date sunt disponibile sub forma de rapoarte si pot fi utilizate de manageri pentru confruntarea sau sanctionarea soferilor sau persoanelor responsabile de acestea.
Solutia de monitorizare a consumului cu sonde litrometrice poate fi instalata pe orice fel de vehicule, cu unu sau doua rezervoare de forma regulata (cub, paralelipiped etc.) si cu o inaltime mai mare de 38 cm. Este cea mai exacta si de increderea solutie de monitorizare a consumului real de combustibil disponibila pe piata, fiind utilizata in domenii variate de activitate: transporturi, constructii, agricultura, distributie, utilitati publice etc.
O astfel de solutie de monitorizare consum combustibil cu sonde litrometrice este oferita de TrackGPS www.trackgps.ro, liderul pietei de monitorizare flota din Romania cu peste 1.600 clienti monitorizati. Pe langa solutia cu sonde, acestia propun si alte solutii de monitorizare a consumului precum buson de rezervor cu senzor on-off sau citirea consumului de pe magistrala CAN.

Articole similare

Ad