Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mercedes-Benz Romania a livrat 25 de camioane companiei de transport Luxorcomp

Divizia de camioane a Mercedes-Benz Romania a finalizat livrarea celor 25 de autovehicule achizitionate de compania valceana Luxorcomp. Primele camioane au ajuns in posesia Luxorcomp in urma cu un an, iar ultimele 10 au completat flota in august.
In acest moment, marimea flotei Luxorcomp este de 25 de autovehicule comerciale Mercedes-Benz, dintre care 20 de autotractoare cu inaltime de cuplare coborata si cinci modele sasiu cu suprastructura si remorca, la care se adauga inca cinci camioane de 7,5 tone si 2 van-uri frigorifice.
 

“Atunci cand a dorit innoirea flotei de camioane, Luxorcomp a primit cu deschidere si incredere oferta Mercedes-Benz Romania, care a venit la pachet cu avantaje competitive precum trade-in, FleetBoard sau Driver Training. Oferta noastra s-a dovedit a fi solutia de care aveau nevoie, astfel ca astazi, la un an dupa livrarea primelor camioane, Luxorcomp se bucura de rezultate exceptionale in materie de performanta si consum”, afirma Ovidiu Pintilie, Sales & Marketing Manager Trucks in cadrul Mercedes-Benz Romania.
Luxorcomp este o companie de transport international care si-a inceput activitatea in 1997, cu un prim camion de 7,5 tone. In 2000, compania a ajuns la cinci camioane de 7,5 tone, iar in 2001 a aparut necesitatea achizitiei unor camioane de tonaj mare, odata cu extinderea afacerii. In 2012, cand flota Luxorcomp numara 18 camioane, s-a hotarat inlocuirea modelelor existente cu unele noi.
Florin Popa, directorul companiei Luxorcomp, explica decizia alegerii camioanelor Mercedes-Benz, inlocuind astfel o flota apartinand integral unui alt brand. “Eu sunt o persoana foarte receptiva la nou si, deja de mai multi ani, am inceput sa cumpar diferite sisteme de monitorizare, GPS, debitmetre. In acel moment, nu ma multumeau consumurile si eram sigur ca se poate mai bine, dar nu puteam demonstra lucrul acesta. Atunci a aparut oferta de la Mercedes-Benz, care m-a convins. Atat dorinta mea, cat si necesitatea de a ajunge la o performanta mai buna, din acest punct de vedere, m-au determinat sa incepem sa testam cateva camioane. Drept urmare, anul trecut, in septembrie, Mercedes-Benz Romania ne-a livrat primul lot de cinci camioane. Nu am avut nevoie de mai mult de doua-trei luni sa ma conving ca ceea ce mi s-a promis este adevarat si atunci am facut deja demersurile pentru urmatoarele doua loturi. Iar acum, dupa un an, camioanele noastre se comporta foarte bine.”
Luxorcomp a optat pentru un pachet complet din partea Mercedes-Benz Romania, care include trade-in, FleetBoard si Service Card, oferit de Mercedes-Benz After-Sales.
Luxorcomp activeaza in domeniul transporturilor de marfuri generale, iar principala ruta a fost, pentru multa vreme, Italia – Romania. Odata cu achizitia noilor modele de camioane, rutele Luxorcomp s-au diversificat, catre Franta, Belgia si Germania. Conform celor din managementul Luxorcomp, la tonaje medii de 20 de tone marfa pe ruta, consumul mediu general pe intreaga flota este de 27,2 l/100 km. Aproape toti cei 60 de soferi ai Luxorcomp au beneficiat si de cursuri Driver Training, sustinute de Mercedes-Benz Romania, in urma carora cei mai multi dintre acestia si-au imbunatatit considerabil stilul de condus, obtinand rezultate mult mai bune ale consumului de combustibil.
Pe termen lung, Luxorcomp vrea sa continue colaborarea cu Mercedes-Benz Romania, propunandu-si innoirea flotei la interval de 4-5 ani, dupa terminarea contractelor de leasing. In plus, in cazul dezvoltarii unor proiecte paralele, Luxorcomp va miza pe dublarea flotei actuale de camioane.

Articole similare

Ad