Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ford Transit Connect este Vanul Anului 2014

Cu 130 de puncte din 163 disponibile, Ford Transit Connect a cucerit titlul International Van of the Year 2014, invingand la limita Mercedes-Benz Sprinter (116), urmat de Renault Kangoo, relansat anul acesta dupa un an de productie si dezvoltare comuna impreuna cu Mercedes-Benz Citan.
Este al cincilea trofeu obtinut de Ford in istoria International Van of the Year, inceputa in 1994, si al doilea consecutiv, dupa cel obtinut anul trecut de Ford Transit Custom.
 

Iar „greul” Transit si micutul Courier se bat cu sanse mari la titlul pentru 2015, fiind foarte posibil ca producatorul american sa devina singurul care sa castige de trei ori la rand distinctia cea mai prestigioasa din domeniul vehiculelor utilitare usoare.
Noul Transit Connect a impresionat juriul format din 24 de jurnalisti din 24 de tari, inclusiv Romania (reprezentata de revista Tranzit), printr-un numar mare de inovatii si mai ales prin dezvoltarea unui van usor extrem de economic, gratie motorului mic de 1 l EcoBoost pe benzina, dar cu rezerve de putere care face fata cu succes transportului unei sarcini de cateva sute de kilograme.
Potrivit datelor furnizate de producator, Ford Transit Connect ECOnetic consuma numai 4 l la 100 km, ceea ce inseamna o imbunatatire a consumului de combustibil cu circa 34% fata de generatia actuala. Daca motorul Duratorq TDCI de 1,6 l si 95 CP promite reduceri ale costurilor de operare, care-l plaseaza in topul celor mai economice de pe piata, motorul de 1 l EcoBoost pe benzina, castigator de doua ori al trofeului „Motorul Anului”, ofera economie si performanta deopotriva. Iar clientii care pun un accent maxim pe economie pot opta si pentru limitatorul de viteza, care contribuie si mai mult la reducerea consumului, ca si cresterea cu 4% a raportului de transmisie, optiuni prinse in mai multe pachete economice, disponibile in oferta Ford.

Articole similare

Ad