Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia: Fraude fiscale de peste un milion de euro în comerțul cu paleți

Carabinierii italieni au participat la opt percheziții în provinciile Vicenza, Verona, Mantua, Reggio Emilia și Sassari, soldate cu confiscarea a 1.252.948 euro de la 9 antreprenori din domeniul comerțului cu paleți.

Acuzația este fraudă fiscală, care a apărut în urma unui audit fiscal efectuat în 2019 în două companii din Vicenza din acest sector care erau atribuite aceleiași persoane. În timpul verificărilor, finanțatorii au descoperit că între 2014 și 2019 cele două companii ar fi evitat parțial sau complet autoritățile fiscale prin emiterea a 317 facturi false pentru tranzacții inexistente, pentru o valoare totală de 3,8 milioane de euro.

Aceste facturi au fost emise către 7 companii cu sediul în Veneto, Lombardia, Emilia Romagna și Piemont pentru colectarea, repararea și vânzarea paleților din lemn second-hand. Ancheta a continuat în februarie 2020 pentru producerea și contabilitatea facturilor false. Apoi, la 7 septembrie, Departamentul de Finanțe a executat ordinul de sechestru și i-a investigat pe cei nouă antreprenori pentru emiterea de facturi pentru tranzacții inexistente, declarații frauduloase folosind facturi pentru tranzacții inexistente și ascunderea sau distrugerea evidențelor contabile.

Articole similare

Ad