Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Record de productie pentru fabrica Ford din Valencia

Dezvoltat in cadrul strategiei globale „One Ford” de vehicule comerciale in centrul din Europa, impreuna cu echipa Ford Otosan din Turcia, noul Transit Connect este singurul vehicul utilitar Ford produs in alta parte decat in Turcia.
Am avut posibilitatea de a vizita uzinele Ford din Valencia, unde Transit Connect se produce pe aceeasi linie cu Ford C-Max si Cougar. Fabrica a fost construita in 1976 pentru Fiesta, producandu-se pana acum 11 milioane de vehicule si 14 milioane de motoare pe benzina.
 

Este una dintre cele mai mari fabrici Ford din lume, cu 700.000 m2 de hale ce se intind pe o suprafata de 2,7 milioane de euro. In prezent capacitatea de productie va atinge 230.000 de unitati la Valencia, un record dupa cel din 2003, cand s-au produs 240.000 de masini.
De la 1 septembrie uzinele din Valencia produc in trei schimburi, ceea ce nu s-a mai intamplat din 2008. Tocmai de aceea numarul personalului este in continua crestere, urmand sa ajunga curand la 7.000 de angajati, din care 1.300 in fabrica de motoare.
Sunt doua sectii de carosare, una pentru C-Max si Cougar si cealalta pentru usi pentru toate vehiculele asamblate aici (inclusiv Grand C-Max si Connect).
In intreaga fabrica sunt 1.400 de roboti care efectueaza mai ales operatiuni de sudura, Ford nefolosind deloc sudura manuala.
O investitie speciala pentru Transit Connect este reconstructia liniei de presare, dat fiind ca noul model Transit are panouri foarte mari.

Articole similare

Ad