Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Prologis dezvoltă o nouă logistică urbană în Milano

O dată cu dezvoltarea în forță a comerțului electronic, logistica revine în marile orașe, după ce ani de zile platformele au fost construite pe teren extravilan. Milano este în fruntea acestei tendințe și tocmai în capitala lombardă, dezvoltatorul Prologis a făcut deja două investiții și o dezvoltă pe a treia.

Primul este un sistem livrat în mai 2021 către curierul SDA, care se află în zona Caam, o zonă istorică pentru curieri și aproape de aeroportul Linate. A doua – un depozit de 12.000 m2 în zona Mecenate, lângă intrarea pe Centura de Est, construit într-o zonă ocupată înainte de depozite dezafectate – a fost comandată de către un mare lanț de distribuție și abia a fost livrat. Noul centru îndeplinește cerințele de durabilitate și cerințele Media Alert I privind distribuția în oraș. Platforma aparține clasei energetice A, cea mai înaltă, și servește cumpărătorilor online care solicită livrarea la domiciliu. Are 40 de spații de încărcare pentru vehicule ușoare și camioane articulate și locuri de parcare, de asemenea, echipate cu linii de încărcare electrică. Depozitul include, de asemenea, o zonă verde cu două sute de copaci.

Prologis va începe în curând o a treia platformă de logistică urbană la Milano, într-o zonă abandonată lângă Ortomercato, unde va construi un depozit cu temperatură controlată de aproximativ 13.300 m2, cu 5 culoare de încărcare și 63 de docuri special construite pentru vanuri, plus 700 m2 de spații de birouri pe două etaje. Clădirea, care va fi utilizată de companiile alimentare, face parte din proiectul Foody 2025 promovat de So.Ge.Mi, compania care administrează toate piețele agroalimentare angro din oraș în numele municipalității din Milano. Din punct de vedere al mediului, sistemul va fi iluminat cu LED-uri alimentate de un sistem fotovoltaic, iar parcarea va avea patru puncte pentru încărcarea vehiculelor electrice și o instalație fotovoltaică de 100 kW care alimentează stațiile de încărcare precum și clădirea..

„Angajamentul nostru continuă pe trei fronturi: identificarea zonelor adecvate pentru dezvoltarea logisticii urbane și reamenajarea acestora, dezvoltând soluții din ce în ce mai inovatoare care să răspundă și să anticipeze nevoile clienților și să demonstreze că în centrele urbane este posibil să se construiască clădiri pentru logistică capabile să contribuie la dezvoltarea durabilă a orașelor ”, explică Sandro Innocenti, Country Managerul Prologis Italia. „Cererea pentru clădirile de unde se fac livrările last-mile crește rapid și experiența noastră ne permite să răspundem prompt la solicitările clienților, identificând cele mai potrivite zone geografice și soluții tehnologice”.

Articole similare

Ad