Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Iveco și Engie Solutions finanțează costurile în plus ale combustibililor bio

Producătorul italian de camioane și Engie lansează o ofertă care să permită trecerea mai ușoară a firmelor de transport de la camioane pe benzină la camioane pe gaz și implicit reducerea sau chiar eliminarea emisiilor de CO2. Cele două companii își propun ca, în perioada 1 august-31 decembrie 2021, să finanțeze, pentru primii 100 de cumpărători din Franța ai unui camion S-Way cu contract de întreținere și reparații 2XL-Life sau 3XL-Life, diferența de cost dintre combustibilii bio și motorină folosiți pentru parcurgerea a 600.000 km.

Engie, care oferă CNG bio în toate stațiile sale, încearcă să promoveze prin această campanie transformarea deșeurilor organice în compost, pe de o parte, și biometan, pe de altă parte.

Biometanul este injectat în rețeaua de gaz și folosit pentru încălzirea locuințelor sau drept carburant, sub formă de CNG bio. În 2020, rata de încorporare a CNG bio era de aproape 18% din CNG-ul distribuit în Franța în stațiile racordate la această rețea. El permite reducerea cu 95% a emisiilor de CO2 prin comparație cu un vehicul diesel, adică până la 500 t de CO2 la 600.000 km.

Articole similare

Ad