Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Londra simplifică examinările pentru obținerea permiselor C+E

Se pare că guvernul britanic începe să abordeze în mod concret lipsa gravă de șoferi de vehicule comerciale care din această vară provoacă probleme majore în aprovizionarea supermarketurilor, a lanțurilor de fast-food și chiar în distribuția vaccinurilor.

Potrivit rapoartelor BBC, se organizează întâlniri între oficiali guvernamentali, reprezentanți ai transportului rutier și clienți pentru a găsi soluții concrete. Transportatorii cer de mult timp o creștere a numărului de autorizații de transport pentru camioanele străine, dar până acum guvernul nu intenționează să dea vreun răspuns afirmativ și, prin urmare, face alte propuneri de creștere a numărului de șoferi britanici. Măsura care ar putea fi pusă în aplicare mai rapid vizează obținerea permiselor de conducere pentru C și E.

De fapt, a fost propusă o reducere a intervalului de timp dintre examenul pentru permisul de conducere C și cel pentru permisul de conducere E, care în prezent este de cel puțin două săptămâni. Transportatorii sunt în favoarea  acesti propuneri, dar reiterează faptul că acest lucru nu este suficient și continuă să facă presiuni pentru a include șoferii în lista ocupațiilor deficitare, ceea ce ar permite reintrarea cel puțin a celor aproximativ 20.000 de șoferi străini care au părăsit țara din cauza pandemiei Covid-19 și Brexit, care s-au întors în țările lor de origine și care acum nu mai pot reveni din cauza restricțiilor privind imigrația.

Potrivit guvernului, simplificarea examenelor ar putea duce la 3.000 de noi permise de conducere pe săptămână. Asociațiile de transportatori răspund că nu pot pune imediat șoferii nou autorizați să conducă singuri și că au nevoie de 10 săptămâni de instruire. Mai mult, chiar și prin accelerarea examenelor, ar fi nevoie de ani de zile pentru a rezolva lipsa de șoferi care, potrivit Asociației de Transport rutier, se ridică la aproximativ 90.000 de persoane. Între timp, sărbătorile de Crăciun se apropie și îngrijorările cu privire la aprovizionarea cu alimente, care depinde din ce în ce mai mult de importurile din Uniunea Europeană, cresc.

Articole similare

Ad