Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

VIDEO Dan Manolescu: “Industria transporturilor trebuie să aibă un punct de vedere comun pe diurnă”

Dan Manolescu, fost ministru secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice, actualmente președintele Camerei Consultanílor Fiscali, a declarat în cadrul videoconferinței Tranzit cu titlul „Amnistia fiscală, oferită la pachet cu plafonarea diurnei neimpozabile” că proiectul de lege privind amnistia fiscală va fi depus la Senat în următoarele zile unde reprezentanții industriei de transport pot veni cu propuneri argumentate de modificare a plafonului neimpozitării diurnei la de trei ori salariul de bază aferent zilelor de detașare.Dar, a atras atenția Manolescu, “trebuie să existe un punct de vedere comun la nivelul patronatelor din transporturi, pentru că, dacă sunt puncte de vedere divergente, există riscul ca autoritățile să nu mai înțeleagă nimic”.

“Cred că în Parlament trebuie mers cu un punct de vedere clar – se poate susține doar amnistia fiscală, fără modificarea regimului fiscal al diurnei, situație în care peste alți câțiva ani se poate ajunge din nou la reinterpretări ale ANAF, sau se poate discuta nivelul plafonării diurnei neimpozabile nu la 3 salarii de bază, ci la 4 salarii de bază, pentru că costurile implicate scot din piață transportatorii români care concurează cu firme din alte țări est-europene care încă își păstrează avantajul impozitelor mici plătite pe forța de muncă. Se poate cere clarificarea textului de lege cu privire la raportarea salariului de bază la zilele de detașare – se iau în calcul zilele lucrătoare (20-22 sau se iau în calcul zilele calendaristice (30-31 de zile)?”.

Dan Manolescu a subliniat că transportatorii trebuie să se organizeze și să-și facă cunoscut punctul de vedere în cadrul dezbaterilor din comisii, unde multe lucruri se mai pot încă modifica.

Până una alta, “e un pas înainte faptul că avem măcar un proiect de lege pe care îl discutăm, sunt alte industrii într-o situație similară care nu au nici măcar un propunere legislativă pe care să o dezbată. Eu zic că e important că s-a pus un picior în prag și trebuie să deschidem ușa și să mergem să discutăm. E timp de adus îmbunătățiri în cadrul comisiilor parlamentare. Important este să aveți un punct de vedere unitar”.

Articole similare

Ad