Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Londra amână controlul importurilor de alimente

Guvernul britanic este obligat să amâne introducerea controalelor la frontieră pentru importurile de mărfuri din UE până în 2022, de teamă că Brexit-ul va exacerba și mai mult problemele lanțului de aprovizionare și că britanicii vor rămâne fără marfă de Crăciun.

Ministrul David Frost, susținătorul Brexit, nu a dat vina pe ieșirea Marii Britanii din UE pentru acest pas, ci doar pe virusul Covid-19. “Pandemia a avut mai multe efecte pe termen lung asupra companiilor, atât în ​​Marea Britanie, cât și în UE, decât se așteptau mulți observatori în martie”, a spus Frost. De aceea, va fi stabilit un “nou program pragmatic pentru introducerea controalelor complete la frontieră.”

Conform reglementărilor actuale, Marea Britanie ar trebui să introducă o notificare prealabilă pentru importul de alimente din UE de la 1 octombrie, însă birocrația ar putea pune în pericol aprovizionarea pentru sezonul de Crăciun. Potrivit presei britanice, alte obstacole birocratice, care înseamnă mai presus de toate o mulțime de documente și avize pentru companiile importatoare, se vor cere mai târziu, în unele cazuri amânarea fiind prevăzută până la 1 iulie 2022.

Mediul de business critică inconsecvența Guvernului. Reprezentanții Federației pentru Alimente și Băuturi au declarat că firmele care au urmat sfatul guvernului de a se pregăti pentru controalele la frontieră și au investit pentru a îndeplini legea vor fi penalizate de această amânare, în timp ce toate acele companii care au ignorat anunțul guvernului vor fi recompensate.

Articole similare

Ad