Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MDRAP a decis organizarea de urgenta a licitatiei pentru traseele judetene

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a decis vineri, 27 septembrie 2013, demararea procedurilor de atribuire a traseelor judetene, ca urmare a castigarii in instanta la Inalta Curte de Casatie si Justitie si a ultimului proces prin care fusese atacat in instanta ordinul comun MAI/MTI nr. 240/1640/2012. Pana la ora inchiderii editiei din octombrie a revistei Tranzit nu se stia de aceasta rezolutie a ICCJ, astfel ca la momentul respectiv cea mai viabila varianta era prelungirea programului de transport judetean cu o perioada de timp rezonabila.
 

Avem insa confirmarea ca in perioada imediat urmatoare consiliile judetene vor putea demara procedurile de atribuire a traseelor judetene.
ICCJ a respins, ca neintemeiata, cererea de suspendare a ordinului MAI/MTI 240/1640/2012 privind aprobarea criteriilor de evaluare, a punctajelor si a metodologiei de punctare privind criteriile de evaluare ale operatorilor de transport, in vederea atribuirii traseelor judetene. Decizia ICCJ are nr. 6293/24.09.2013 si a fost emisa ca urmare a recursului inaintat de MTI si MAI, care gestionau domeniul la data emiterii ordinului comun. In consecinta, consiliile judetene pot initia, in perioada stabilita de comun acord cu Centrul National de Management pentru Societatea Informationala (CNMSI), procedurile de atribuire a traseelor din programul judetean de transport.
La nivel national mai erau probleme cu finalizarea programului de transport in patru judete: Valcea (unde se pare pana la urma ca a fost aprobat, chiar daca in primavara nu erau inca gata cu el), Maramures (unde va fi aprobat prin sedinta extraordinara de consiliu judetean), Constanta si Bistrita-Nasaud. In cazul ultimelor doua nu se stie cum se va rezolva situatia, dar acest lucru nu depinde oricum de MDRAP, problema fiind in curtea Consiliilor Judetene.
Procedurile de atribuire a traseelor din Programele judetene de transport trebuie finalizate pana la data de 31 decembrie 2013, conform prevederilor OUG 30/2013 pentru prelungirea valabilitatii licentelor de traseu si a programelor judetene de transport. In acest sens, MDRAP a trimis o adresa catre toate consiliile judetene cu privire la decizia ICCJ si a faptului ca trebuie sa organizeze licitatiile. Intr-un comunicat MDRAP se mentioneaza faptul ca pe rolul instantelor de judecata mai sunt inregistrate dosare avand ca obiect suspendarea ordinului, dar pana in prezent instantele fie nu s-au pronuntat in cazul acestora, fie au respins cererile de suspendare, astfel incat, la acest moment, prevederile ordinului MAI/MTI nr. 240/1640/2012 sunt in continuare aplicabile.

Articole similare

Ad