Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ASF a retras autorizația de funcţionare a City Insurance şi a deschis procedura de faliment

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis astăzi, 17 septembrie, retragerea autorizației de funcționare a Societății Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., în conformitate cu prevederile art. 110 din Legea nr. 237/2015, precum şi constatarea stării de insolvență, şi, în consecinţă, a deschis procedura falimentului împotriva societății, conform dispozițiilor art. 249 din aceeaşi lege, se arată într-un comunicat de presă al ASF.

Întrucât City Insurance nu a făcut dovada documentată a modului în care va deține permanent fonduri proprii eligibile pentru a acoperi cerința de capital de solvabilitate (SCR) și cerința de capital minim (MCR), precum și lipsa fondurilor proprii de bază eligibile să acopere pragul absolut al MCR, valoarea SCR calculată și valoarea MCR calculată, în conformitate cu prevederile legale, plus inexistența vărsământului la capitalul social, ASF a decis că Planul de finanțare pe termen scurt și Planul de redresare sunt în mod evident neadecvate și nu asigură restabilirea situației financiare a societății. De asemenea, solvabilitatea societății este în continuă deteriorare şi se află în incapacitate vădită de plată.

În perioada 2014-2021, ASF a impus mai multe sancțiuni la City Insurance, inclusiv obligativitatea prezentări mai multor planuri de redresare, dar fără succes, se mai arată în comunicatul ASF.

Articole similare

Ad