Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

AHK: Mobilitate inteligentă pentru orașe verzi

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) a organizat în perioada 13-16 septembrie 2021 cea de-a noua ediție a conferinței Cities of Tomorrow în format hibrid. Evenimentul a reunit peste 250 de participanți din întreaga țară, dar și din străinătate, printre care arhitecți, urbaniști, reprezentanți ai mediului de afaceri și numeroși reprezentanți ai sectorului public. Tema centrală din acest an a fost „Orașe verzi“.

Tema centrală a evenimentului principal din 16 septembrie a fost importanța dialogului dintre orașe, specialiști și participarea comunității în proiectele de dezvoltare urbană ecologică.

Înainte de această ediție, AHK România organizat un concurs de proiecte pentru administrația publică, mediul de afaceri și societatea civilă. Proiectele vizate au fost cele care se referă la soluții verzi și la inițiative care îmbunătățesc calitatea vieții cetățenilor. Cu ajutorul unui juriu specializat, cu o experiență vastă, au fost aleși 9 finaliști. Câștigătorii categoriei administrație publică: Primăria Municipiului Buzău; mediu de afaceri: Banca Comercială Română; societate civilă: EFdeN (decizie unanimă). Pe locul doi s-au clasat: administrație publică: ADI pentru Transport Public București – Ilfov cu proiectul trenului metropolitan București-Ilfov; mediul de afaceri: Urban Cultor – Food for the Earth.

Primele trei zile de conferință au fost dedicate găsirii de soluții concrete în legătură cu 9 subiecte de mare importanță pentru dezvoltarea regională: eficiența energetică și management energetic, finanțare și fonduri UE, mobilitate, guvernanța digitală a orașelor, dreptul construcțiilor, reconversie și revitalizare, economie circulară, turism, lifestyle și cultură, siguranța orașului. Fiecare dintre aceste subiecte a fost discutat separat în cadrul dezbaterilor de la mesele rotunde, unde participanții au avut ocazia să se implice activ și să contribuie cu contribuții la subiectul ales. Cele mai bune soluții au fost votate de participanții la conferință, iar membrii mesei rotunde câștigătoare au fost premiați în cadrul ceremoniei de premiere a evenimentului. 

Masa rotundă Mobilitate, moderată de Ștefan Roșeanu, manager de proiect Tren Metropolitan București-Ilfov la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov, Ciprian Nicolae, Manager Sisteme de Plăți la BCR și Ronaldo Valentim de la BABLE, a câștigat titlul pentru cele mai bune soluții identificate pentru o mobilitate inteligentă pentru orașe verzi. Masa rotundă a gravitat în jurul transportului ecologic și încurajarea alternativelor la vehiculele personale poluante, cum ar fi trenul metropolitan București-Ilfov, implementat în prezent de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov. Moderatorii de la BCR și BABLE au completat discuția cu activitățile și soluțiile lor pentru o mobilitate inteligentă, prietenoasă și ecologică.

La fel ca în anii precedenți, concluziile și soluțiile celor nouă mese rotunde vor fi sintetizate în broșura de follow-up a evenimentului, iar Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, împreună cu partenerii săi din sectorul public și privat, se vor concentra pe implementarea acestora. Mai multe detalii aici: www.citiesoftomorrow.ro.

Articole similare

Ad