Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IKEA și-a deschis centru de micro-fulfillment robotizat în Croația

IKEA a deschis un centru de micro-fulfillment în capitala Croației, Zagreb. Noul depozit a fost gândit, planificat și construit de Swisslog, specialist elvețian în intralogistică, și este destinat să acționeze ca un concept pentru o serie de alte locații IKEA din întreaga lume.

„Centrul de micro-fulfillment face parte din programul IKEA <<Magazinul viitorului>> și are numeroase avantaje. Accelerează fluxul de materiale pentru comenzile online, le face mai eficiente, le scurtează termenele de livrare și reduce costurile de transport”, spune Swisslog șeful EMEA Jens Schmale.

Centrul este situat la mezanin chiar în cadrul magazinului de mobilă IKEA între zonele expoziționale de vânzări – mall-ul – și depozitul de vânzări – zona cash & carry. Este un sistem automatizat de depozitare și preluare. „Clientul nostru a optat pentru un sistem AutoStore performant”, explică Schmale. Soluția, care este utilizată în prezent pentru depozitarea și ridicarea a aproximativ 2.900 de articole din gama IKEA, cuprinde 6.000 de containere, 14 roboți din seria „Black Line” și patru stații de lucru conectate, cu o greutate maximă de 30 de kg fiecare.

Implementarea noului centru a durat nouă luni, iar operațiunile au început în luna aprilie 2021.

Articole similare

Ad