Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Maersk își îmbunătățește prognoza anuală. Maritimul urcă EBITDA

Mærsk (APMM) și-a revizuit previziunile pentru întreg anul 2021, cu un EBITDA estimat acum la 22-23 miliarde de dolari și un EBIT prevăzut în intervalul 18-19 miliarde de dolari, ambele în creștere substanțială.

„Ținând cont de congestiunile persistente și blocajele din lanțurile de aprovizionare, APMM se așteaptă acum ca a doua jumătate a anului 2021 să fie mai puternică decât se anticipase anterior, atât în trimestrul III, cât și în întregul an 2021“, a explicat armatorul danez.

Rezultatul puternic este determinat de continuarea situației excepționale a pieței de transport maritim, care a dus la creșteri suplimentare ale tarifelor de transport de containere pe termen lung și scurt, potrivit companiei.

Între timp, fluxul de numerar liber (FCF) pentru întregul an 2021 este acum de așteptat să fie de minimum 14,5 miliarde dolari, în creștere cu 3 miliarde de dolari comparativ cu așteptările anterioare, în timp ce ghidul de capital cumulat (CAPEX) pentru 2021-22 este neschimbată la aproximativ 7 miliarde USD.

Articole similare

Ad