Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Portul Hamburg: procedura de rezervare a sloturilor pentru control vamal este în curs de extindere

Așa-numita procedură de rezervare a sloturilor (SBV) pentru camioanele de la terminalele de containere din portul Hamburg, pe care Dakosy a dezvoltat-o ​​în numele operatorului portuar HHLA și Eurogate, este în curs de extindere și pentru control vamal.

De circa patru ani, camioanele are vin să încarce containerele aduse prin portul Hamburg pot intra în port numai în funcție de slotul de timp rezervat în avans. După cum informează Dakosy într-un comunicat de presă, dimensiunea navelor-container care sunt manipulate în portul Hamburg crește în mod constant. Prin urmare, există mai multe comenzi de transport în zilele premergătoare sosirii navei. Pentru a crește operativitatea inspecției containerelor, extinderea SBV la sistemul de inspecție a containerelor (CPA) al biroului vamal din Hamburg va fi testată cu parteneri selectați încă din august anul acesta. Dacă totul funcționează fără probleme în faza de testare, operațiunea reală va începe la jumătatea lunii octombrie 2021, spune Dakosy.

Intervalele de timp trebuie rezervate pentru toate transporturile de containere pentru care este prevăzută scanarea containerelor. Containerele care ajung la centrul vamal de scanare fără o rezervare de sloturi validă nu vor fi gestionate de biroul vamal din Hamburg.

Baza SBV este notificarea prealabilă a datelor de transport printr-o interfață de date. Această notificare prealabilă este obligatorie și conține informații despre timpul de transport planificat, printre altele. Dacă există suficientă capacitate la CPA la ora dorită, slotul pentru controlul solicitat al camionului poate fi rezervat. În acest fel, camionul și capacitatea scannerului de containere sunt coordonate pentru a evita blocajele de trafic și timpii lungi de așteptare pe drumurile de acces din port.

Scopul  extinderii sistemului de programare este de a oferi cel mai bun sprijin posibil pentru logistica internă a portului Hamburg. În plus, blocajele din portul Hamburg pot fi astfel evitate, iar infrastructura rutieră în ansamblu, protejată.

Articole similare

Ad