Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Feroviarii europeni critică planurile guvernului federal german de a investi în autostrăzi electrice: „Mutați marfa pe tren!“

Rețeaua Europeană de Căi Ferate (NEE) critică planurile Ministerului Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale (BMVI) care își dorește o nouă autostradă electronică în Bavaria. NEE solicită guvernului german să renunțe la electrificarea transportului rutier pe distanțe lungi și să se bazeze pe căile ferate.

Săptămâna trecută, Ministerul Federal al Transporturilor – BMVI și-a prezentat planurile pentru o nouă autostradă electronică în Bavaria, de tipul celor dedicate camioanelor cu pantograf. Există, de asemenea, trei linii de cale ferată care sunt deja electrificate și care ar putea începe transportul mărfurilor, motiv pentru care NEE solicită autorităților federale să reconsidere planurile, catalogate ca fiind „absurde“ de electrificare a transportului rutier pe distanțe lungi.

„Cel mai ecologic mijloc de transport pentru transportul de marfă pe distanțe lungi este și va fi cel feroviar, care este deja într-o proporție de peste 90% electrificat astăzi. În loc să extindă căile ferate, astfel încât să poată fi transportate mai multe mărfuri pe ele, se construiesc linii aeriene pe șosea“, a comentat Ludolf Kerkeling, președintele Consiliului de administrație al Rețelei feroviare europene.

Articole similare

Ad