Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Conftrasporto cere clarificări cu privire la Green Pass pentru șoferii străini

Decretul aprobat de Guvernul italian privind obligația deținerii certificatului verde Covid-19 (Green Pass) pentru angajați îi include și pe toți lucrătorii din transporturi și logistică, deși și pe șoferii de vehicule comerciale. Totuși, pentru aceștia din urmă apar dubii legate de străinii care lucrează temporar în Italia.

Conftrasporto, o confederație italiană din transporturi, s-a exprimat pe 20 septembrie în special în ceea ce privește situații. Prima îi include pe șoferii străini care lucrează în Italia pentru o companie italiană și a doua se referă la șoferii companiilor străine care efectuează transport internațional și cabotaj în Italia și pentru care în țara lor de reședință nu există cerința de a avea pașaport sanitar.

În acest din urmă caz, precizează Conftrasporto, „ar exista și o suspiciune de concurență neloială din partea companiilor străine față de cele italiene tocmai pentru că șoferul este un factor indispensabil de producție pentru activitatea de transport rutier, în special într-o perioadă în care există este penurie de șoferi în toată Europa”. Confederația va cere clarificări direct ministrului Transportului, Enrico Giovannini, în cadrul ședinței din 21 septembrie privind Decretul de infrastructură, cu atât mai mult cu cât este și o chestiune de coordonare la nivel european, spune Paolo Uggè, președintele Conftrasporto.

Articole similare

Ad