Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ample campanii de recrutare de șoferi profesioniști în Olanda

Asociația olandeză de transport și logistică TLN estimează că în următorii ani în această țară va fi nevoie de peste 7.000 de noi șoferi de camion pe an, în special pentru a-i înlocui pe cei care se pensionează.

De aceea partenerii sociali din transport și logistică TLN, VVT, FNV Transport and Logistics și CNV Vakmensen iau măsuri pentru a atrage personal în domeniu. Deoarece este nevoie de acțiuni comune care să includă oferirea de scheme atractive de salarizare, organizarea de evenimente regionale sprijinite de demersuri naționale și asistarea companiilor în recrutarea de personal din propriile lor rețele, deoarece s-a constatat că șoferii de camion adesea provin din cercul acestor companii, dintre prieteni sau familie, sau chiar dintre angajați ai lor, dar pe alte poziții. Implementarea unei astfel de campanii o va face Institutul pentru Transport și Logistică (STL), cu sprijinul Fundației pentru Educație și Dezvoltare în transportul de mărfuri (SOOB).

Campanie va sublinia faptul că meseria de șofer de camion are ca avantaje libertatea de mișcare, independența, siguranța locului de muncă și diversitatea activităților, deci poate fi atractivă pentru categorii largi de populație. Este o meserie de importanță vitală, într-un domeniu dinamic, care are viitorul asigurat., În plus, pentru a reduce taxa de școlarizare se acordă o compensație substanțială care face ca angajatul să ajungă să plătească maximum 15% din taxa pentru cursul de șofer profesionist în transportul de mărfuri.

Și, deoarece criza de șoferi profesioniști din Olanda este mare, dar necesarul de conducători auto este diferit de la o regiune la țării la alta, pentru a recruta personal acolo unde este mai mare nevoie STL va organiza întâlniri în Nijmegen pe 5 octombrie și în Rotterdam pe 26 octombrie. În cadrul acestora, vizitatorii se pot familiariza cu ce înseamnă transportul și logistica, pot vedea camioane, pot sta de vorbă cu cei care au ales deja această meserie și poate își întâlnesc chiar viitorul angajator.

Articole similare

Ad