Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pod mobil peste Canalul Dunare Marea Neagra

Compania Nationala Administratia Canalelor Navigabile (CNACN) Constanta a anuntat instalarea la Agigea a unui punct fix de traversare a Canalului Dunare Marea Neagra de catre mijloacele de transport rutier de peste 3,5 t. Directorul general al ACN, Daniel Georgescu, a anuntat ca a inceput sa organizeze, in colaborare cu Compania Navrom Galati, un sistem de transport peste Canalul Dunare Marea Neagra, al autovehiculelor ce au restrictie de traversare a podului rutier de la Agigea.
 

„Am convenit cu partenerii nostri, Navrom Galati, sa autorizam utilizarea unei gabare ca pod plutitor pentru traversarea autocamioanelor peste Canalul Dunare Marea Neagra, in zona Agigea, in perioada de impunere a restrictiilor de circulatie de catre CNADNR peste pod. Aceasta nava va suplini practic bacurile ce ar fi putut realiza transportul peste canal, dar la un grad de eficienta mult mai mare.”
Directorul ACN a mai spus ca in prezent Navrom Galati pregateste nava respectiva instaland o rampa de incarcare a autovehiculelor la pupa. Pe gabara respectiva vor putea fi incarcate si transportate simultan, intr-o singura cursa, 12 autotrenuri incarcate cu marfa, traversarea durand maximum 25 de minute.
Dupa instituirea restrictiilor de circulatie la 1 octombrie, pe podul rutier de la Agigea nu mai au voie sa circule autovehicule cu masa mai mare de 3,5 t, pana la finalizarea reparatiilor capitale la infrastructura de sustinere a tablierelor.

Articole similare

Ad