Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

27 de Exqui.City au inceput operatiunile in Metz

Jean-Marc Airault, primul ministru francez, a inaugurat sistemul de transport rapid (Bus Rapid Tranzit) in orasul Metz, care a achizitionat 27 de autobuze bi-articulate Exqui.City, fabricate de VAN HOOL. 24 dintre cele 27 de unitati vor fi utilizate pe doua linii care se intersecteaza in una dintre statiile centrale.
Inaugurarea, care a avut loc la finalul saptamanii, a devenit un mare petrecere pentru cetatenii orasului care au indurat cativa lucrarile de construire sau schimbare a infrastructurii pentru noul sistem de transport public.
 

Vehiculele au fost echipate cu sistem hibrid de propulsie, diesel-electric, si la o lungime de 23,82 m si o inaltime de 3,35 m ofera suficient spatiu pentru 115 pasageri din care 40 pe scaune.
Contrar dimensiunilor sale, Exqui. City are o raza de bracare 12,40 m, gratie primei si ultimei axe care sunt viratoare. Accesul pasagerilor este facil, realizandu-se prin patru usi duble.
Chiar daca are multe elemente comune, sistemul implementat in Metz nu este chiar un BRT, ci mai de graba un BHLS (Bus with High Level of Service). Principala diferenta este ca in orasul francez sistemul a fost implementat doar partial pe infrastructura dedicata.
Cele doua linii BHLS din Metz acopera o distanta de 18 km, si functioneaza de la 5.30 pana la miezul noptii. Intre 7.00 – 19.00 circula cu o frecventa de 10 minute.
Metz numara 123.000 de locuitori, iar in cele 40 de comune din zona metropolitana mai locuiesc 230.000 de persoane.

Articole similare

Ad