Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Jones Lang LaSalle lanseaza un nou serviciu, consultanta pentru obtinerea BREEAM

Jones Lang LaSalle Romania a primit recent licenta de functionare din partea Building Research Establishment din Marea Britanie, licenta ce-i va permite furnizarea de servicii de consultanta in vederea certificarii cladirilor verzi conform standardului britanic BREEAM. Acesta permite evaluarea gradului de sustenabilitate al unei cladiri existente sau noi, fiind un standard utilizat frecvent pe piata din Romania si din regiunea Europei Centrale si de Est.
 

Conform cercetarilor de piata ale Jones Lang LaSalle, la nivelul capitalelor Europei Centrale si de Est exista aproximativ 950.000mp de spatii de birouri care au deja certificarea BREEAM obtinuta, urmand ca alti aproximativ 310.000mp de spatii de birouri sa obtina aceasta certificare in urmatoarea perioada. “Se poate observa o tendinta crescatoare a cererii de spatii de birouri cu certificari verzi, in consecinta proprietarii iau in calcul obtinerea cat mai rapida a unor astfel de acreditari. Rolul nostru, in calitate de consultanti intr-o astfel de procedura de certificare, este de a identifica cea mai buna strategie pentru obtinerea ei si de a coordona punerea in opera a acesteia, garantand, in acest mod, obtinerea certificarii” a declarat Cezar Florea, BREEAM International Assessor, in cadrul Jones Lang LaSalle Romania. Cezar a mai adaugat: “Prin obtinerea unei astfel de certificari, proprietarii vor avea ocazia de a scoate in evidenta calitatea cladirilor lor, diferentiindu-se fata de cladirile care nu au o astfel de certificare”.
Pe langa certificarea BREEAM, Jones Lang LaSalle ofera si consultanta pentru obtinerea de certificari conform standardului LEED, dezvoltat de US Green Building Council.

Articole similare

Ad