Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un nou serviciu GEODIS: managementul retururilor

Ca parte a gamei sale dedicate comerțului electronic, GEODIS oferă acum un serviciu complet de management al retururilor, astfel încât retailerii și companiile din e-commerce să poată beneficia, în întreaga Europă, de o soluție tehnologică și logistică end-to-end, care să acopere întregul lanț valoric, de la lansarea comenzii la managementul retururilor. Pentru asta compania se bazează pe teologia sa digitală, pe rețeaua de transport internațional, pe experiența în logistică și pe cei 8.700.000 m2 de depozitare pe care îi deține în întreaga lume.

Includerea acestui serviciu (care prepune declarația de retur, colectarea și identificarea produsului și livrarea lui înapoi pe stoc) în oferta companiei s-a făcut ca urmare a creșterii substanțiale a volumelor din comerțul electronic, și implicit a creșterii numărului de returnări de produse, dar și datorită interesului acordat experienței post-vânzare, care este un element foarte important pentru satisfacția cumpărătorilor.

Pentru partea digitală a acestei soluții, GEODIS a ales un start-up francez inovator, ShopRunBack, activ de șapte ani, care operează în 100 de țări, și care le va oferi retailerilor și magazinelor online platforma sa de management al retururilor, care poate fi accesată din toate locațiile comerciantului. Folosind această platformă, cumpărătorul selectează produsul pe care vrea să-l restituie și motivul returului și alege metoda de ridicare a lui. Pachetul poate fi luat de acasă de la el sau lăsat într-un punct de colectare, iar angajații GEODIS îl colectează și îl transportă spre depozit, dar sunt responsabili pentru întregul proces de control, sortare, reambalare pentru expediere și, după caz, reciclare, conform principiilor economie circulare. Toate aceste operații sunt prescrise în acord cu politica de retururi definită din start, iar retailerii și clienții pot urmări în timp real desfășurarea returului și a rambursării banilor.

Pentru comercianții conectați la platforme e-commerce precum Shopify, Woocommerce, Wizishop, Prestashop ș.a., platforma digitală poate fi integrată imediat.

Articole similare

Ad