Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Comisia Europeană, chemată să sprijine mai mult construirea de parcări sigure

Asociația europeană a transportatorilor UETR și organizații europene ale operatorilor logistici, expeditorilor, companiilor și asigurări și operatorilor de parcări solicită construirea unor noi Zone Sigure de Parcare, dată fiind lipsa reală de astfel de facilități comparativ cu necesitățile. De aceea ele cer aprobarea urgentă a unui standard unic la nivel european, cu reguli clare și lipsite de ambiguitate, care să includă cerințele pentru astfel de Parcări Sigure și linii de finanțare care să susțină construirea lor. Deoarece este nevoie de fonduri suplimentare dacă se dorește creșterea numărului de locuri de parcare și îmbunătățirea condițiilor din spațiile deja existente.

Solicitarea lor vine ca urmare a faptului că șoferii de camion ne confruntă adesea cu lipsa de locuri de parcare sau cu facilități inadecvate și cu lipsa de informare în legătură cu acestea, astfel că nu au de ales uneori decât să parcheze în locuri nesigure. De aceea și furturile de marfă din Europa sunt tot mai multe, iar infractorii punând în pericol viața șoferilor și determinând firmele să suporte pierderi importante.

Aceste asociații sprijină pe deplin standardul UE și codificarea din legea UE printr-un act delegat referitor la regulile privind timpul de condus și de odihnă, ca parte a Pachetului Mobilitate 1, și se așteaptă să colaboreze cu DG MOVE, din cadrul Comisiei Europene, pentru implementarea noului Act Delegat al Spațiilor de Odihnă.

Articole similare

Ad