Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Toll Collect: Creștere cu 6,5% a traficului pe autostrăzile germane

În prima jumătate a anului 2021, kilometrajul camioanelor taxat de Toll Collect a crescut cu 6,5% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Acest lucru reiese din raportul „Rețea de taxare și trafic de camioane” pentru prima jumătate a anului 2021, pe care operatorul de taxare Toll Collect a publicat-o joi, 30 septembrie. Acesta analizează kilometrajul vehiculelor și al combinațiilor de vehicule de la 7,5 tone greutate brută a vehiculului în Germania pe baza datelor anonimizate din sistemul de taxare a camioanelor. Pentru prima jumătate a anului 2021 a fost stabilit un kilometraj de 17,1 miliarde de kilometri de autostradă.

Valorile lunare ajustate în calendar au arătat o „creștere extremă” de aproape 17% în aprilie 2021, a precizat Toll Collect. Indicele lunar de kilometraj al taxelor pentru camioane, analizat de Oficiul Federal pentru Transport de Mărfuri (BAG), în cooperare cu Oficiul Federal de Statistică, arată chiar o creștere de peste 19% în luna aprilie comparativ cu aceeași lună a anului trecut.

În iunie 2021, lungimea rețelei de drumuri cu taxă era de 101.717 kilometri (suma ambelor direcții de deplasare). Pentru colectarea taxei pentru camioane, rețeaua de drumuri este în prezent împărțită în aproximativ 143.000 de secțiuni tarifare. Cele mai utilizate secțiuni de autostradă se află în zona A2 din jurul Hanovrei. Potrivit raportului, acestea au aproximativ de trei ori și jumătate mai mult trafic decât o secțiune medie de autostradă. Chiar și printre primele 50 există aproape exclusiv secțiuni ale A2. Există doar șapte secțiuni tarifare pe alte zone de autostradă, cum ar fi A3 la Kreuz Köln-Ost, A5 la Karlsruhe și A8 la Leonberg-Ost.

Articole similare

Ad