Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportatorii italieni acuză Comisia Europeană de pasivitate în cazul restricțiilor impuse de Austria în Pasul Brenner

Italia cere Comisiei Europene să ia atitudine împotriva restricțiilor din Pasul Brenner și să declanșeze procedura de infringement împotriva Austriei. Poziția a venit recent din partea Asociației naționale a transportatorilor italieni (ANITA).

„Tăcerea Comisiei nu mai poate fi acceptată!“, a declarat asociația. Problema interdicțiilor de conducere în Pasul Brenner este din ce în ce mai acută. În ultimii ani, reprezentanții principalelor asociații comerciale germane și italiene de transport rutier au cerut Comisiei Europene să intervină de urgență asupra problemei limitărilor impuse de guvernul austriac. Cu toate acestea, în mod inexplicabil, Comisia a evitat întotdeauna să ia o poziție clară cu privire la interdicțiile de tranzit austriece, arată ANITA.

Organizația citează un document „intern“, care acum ar fi devenit public, potrivit căruia direcțiile generale ale comisarilor pentru Piața Internă, Transporturi și Mediu, au recomandat deja, în decembrie 2020, președintelui Comisiei UE să inițieze o procedură de încălcare a dreptului comunitar, dacă o ultimă încercare de dialog eșuează. „Documentul demonstrează fără îndoială că Comisia UE nu a acționat pentru a pune în aplicare tratatele, chiar dacă era obligată să o facă în calitate de protector. Austria a încălcat în mod sistematic principiul liberei circulații a mărfurilor prin introducerea de măsuri restrictive în tranzitul vehiculelor grele“, a declarat Thomas Baumgartner, președintele ANITA.

De câțiva ani, Tirolul și-a înăsprit restricțiile privind tranzitul camioanelor, ANITA reamintind ca principale limitări interdicția introdusă în 2011, referitoare la trecerea vehiculelor încărcate cu anumite categorii de produse, precum și interdicția de tranzit pe timp de noapte, valabilă de la 1 ianuarie 2021 pentru toate vehiculele Euro 6.

Articole similare

Ad