Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Peste 140 de companii prezente si peste 10.000 mp ocupati la CARNEXPO

Revista de specialitate INDUSTRIA CARNII.RO organizeaza la Bucuresti, in perioada 23-26 octombrie 2013, in incinta complexului expozitional EXPOROM – Targul International CARNEXPO 2013.
Liderii industriei carnii din Romania se reunesc intr-o conferinta extraordinara care aduce in dezbatere un subiect de mare interes, precum reducerea TVA la carne, preparate din carne si peste.
 

Pe 23 octombrie 2013, dupa deschiderea oficiala a celui mai mare targ din sud-estul Europei, specializat pe industria carnii si zootehnie, in sala de conferinta a centrului Exporom se va desfasura seminarul cu tema “Reducerea TVA-ului scoate industria carnii din insolventa”.
Reducerea TVA la carne ar putea rezolva cele mai importante probleme care afecteaza in prezent industria carnii din Romania: evaziunea fiscala, concurenta neloiala, importurile de produse ieftine la o calitate indoielnica, scaderea consumului si reducerea capacitatilor de productie. Evaziunea fiscala in sectorul carnii a fost estimata la 230 de milioane de euro, dupa perioada majorarii TVA la 24% si se apreciaza ca au “disparut”zeci de mii de tone de carne in economia subterana la nivelul anilor 2011 si 2012, ceea ce a condus la neincasarea la bugetul national a 30 de milioane de euro. In contextul deschiderii noilor piete de export pentru Romania, se impune o analiza a industiei si identificarea solutiilor care sa impulsioneze redeschiderea si dezvoltarea capacitatilor de productie, situatie care ar putea salva de la insolventa, atat fermierii, cat si producatorii romani de carne si preparate din carne. La acest eveniment, important pentru sectorul industriei carnii din Romania, participa Achim Irimescu, Secretar de stat in cadrul MADR, alaturi de invitati speciali din partea Ambasadei R.P. Chineze si presedintele ANSVSA, Vladimir Manastireanu.
Pe parcursul desfasurarii targului, conferintele si seminarele vor reuni intr-un mediu dinamic, reprezentanti de marca din Ministerul Agriculturii si alte institutii de stat, liderii fiecarui sector al industriei carnii din Romania, presedinti ai asociatiilor patronale, oameni de afaceri romani si straini, diplomati si jurnalisti din tara si strainatate.

Articole similare

Ad