Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ministerul Transporturilor din Germania a lansat o licitație pentru construcția unei ample rețele de stații de încărcare rapide

Ministerul Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale (BMVI) a lansat, săptămâna, trecută licitația pentru rețeaua de stații de încărcare rapidă din Germania. Sunt scoase la licitație aproximativ 900 de locații la nivel național.

Rețeaua de stații rapide de încărcare a Germaniei va cuprinde aproximativ 8.000 de puncte de încărcare, suplimentar față de ceea ce există la ora actuală. Acestea sunt destinate transportului pe distanțe medii și lungi. În această fază a proiectului, se caută 900 de locații în 23 de loturi regionale la nivel național. În cadrul unei a doua licitații, vor fi scoase la bătaie aproximativ 200 de locații de încărcare rapidă pe autostrăzile federale, dar în zone de odihnă neadministrate. Licitația loturilor de autostrăzi la nivel național va fi efectuată în toamnă de Autobahn GmbH.

Perioada de înscriere în această primă fază durează șase săptămâni, iar după examinarea și evaluarea cererilor de participare, se face solicitarea de a depune oferta inițială ofertanților rămași. Documentele de licitație sunt disponibile pe platforma federală de licitație electronică www.evergabe-online.de.

Cele 900 de zone din cele 23 de loturi regionale sunt răspândite în șase regiuni (nord-vest, nord-est, Germania centrală, sud-est, sud-vest și vest) și trebuie să se afle într-o zonă specifică, de exemplu în jurul unui nod rutier. În fiecare dintre aceste zone ar trebui creată o locație de încărcare rapidă cu cel puțin patru, până la 16 puncte de încărcare rapidă. Ofertanții trebuie să găsească locații adecvate în aceste zone de căutare. Procedură se adresează atât operatorilor regionali, cât și întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-urilor).

BMVI stabilește, de asemenea, cerințe tehnice minime pentru viitor în locațiile rețelei germane, cum ar fi o putere minimă de încărcare de 200 kW disponibilă la fiecare punct de încărcare, standarde de calitate și o limită superioară flexibilă a prețului maxim pe baza pieței concurențiale și a prețul la electricitate.

Articole similare

Ad