Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Toll Collect: Încep rambursările de taxe de drum plătite în plus în ultimul an

Așa cum am mai scris deja, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis pe 28 octombrie 2020 că taxa de autostradă din Germania a fost incorect calculată, neluând în calcul doar costurile cu infrastructura, ci și unele cheltuielile ale Poliției Rutiere. Pentru a lua în considerare principiile stabilite de CJUE pentru perioada actuală, Toll Collect a făcut o recalculare și o actualizare a cheltuielilor cu infrastructura de la data acestei decizii, de la care vor fi restituite plătitorilor diferența plătită în plus între 28 septembrie 2020 și 30 septembrie 2021. Cererea de rambursare poate fi solicitată de la Oficiul Federal pentru Transportul Mărfurilor (BAG) începând cu 3 noiembrie 2021, printr-o nouă platformă online de pe site. 

Pentru a dovedi câți kilometri au parcurs pe drumuri cu taxă din Germania, firmele de transport trebuie să dețină facturile primite lunar de la Toll Collect GmbH sau EEMD, alături de înregistrări ale rutelor din 28 octombrie 2020 încoace și ultima factură pentru perioada de până la 30 septembrie 2021. De aceea se recomandă să se depună cererea de rambursare numai când au toate declarațiile și facturile pentru această perioadă, astfel încât să se ia în calcul toate cursele.

Suma de rambursat depinde de masa totală a vehiculului, conform următoarei scheme: de la 7,5 la 11,99 tone – 1,5 cenți/km; de la 12 la 18 tone – 0,3 cenți/km; peste 18 tone până la 3 axe – 0,5 cenți/km; peste 18 tone, cu 4 sau mai multe osii – 0,5 cenți/km.

Potrivit Toll Collect, cererea poate fi făcută până la sfârșitul anului 2023. Metodele pentru a face acest lucru apar pe site-ul web al Oficiului Federal pentru Transportul de Marfă (BAG).

Articole similare

Ad