Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania: De la 1 octombrie 2021, scutirile de taxa de drum în Germania se aplică doar camioanele cu alimentare pe gaz din fabrică

Potrivit BAG, de la 1 octombrie numai camioanele Euro VI livrate din fabrică cu sisteme de alimentare pe bază de gaz vor beneficia de scutirea de la taxele de drum din Germania. Fie că vorbim de camioane cu motoare CNG sau LNG, ori variante mixte – diesel/LNG cu aprobare de sistem în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 595/2009, acestea trebuie să fie Euro VI și să fie configurate de producătorul vehiculului ca un vehicul nou pentru motorul predominant pe gaz natural înainte de prima aprobare în conformitate cu legislația rutieră. Acestea se vor înregistra în așa numita „Listă Albă“ la Toll Collect până cel târziu la 31 decembrie 2023, dată la care expiră scutirea.

Pe de altă parte, camioanele echipate retrofit cu instalații CNG sau LNG nu mai pot fi înregistrate la Toll Collect în lista vehiculelor scutite de taxe după 30 septembrie 2021, urmând ca din 1 octombrie să fie taxate. Este vorba de toate vehiculele care au fost „modernizate“ cu unul sau mai multe rezervoare pe gaz natural, precum și vehiculele cu sisteme de alimentare pe gaz natural care nu îndeplinesc clasa de emisii Euro VI.

Camioanele cu GPL (gaz petrolier lichefiat) vor fi în continuare taxate.

Articole similare

Ad