Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo CE cesioneaza distributia din Europa Centrala grupului Ascendum

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) a anuntat cesionarea activitatii diviziilor sale pe Europa Centrala, cu sediul la Salzburg (Austria), partenerului sau traditional de distributie, Grupul Ascendum, pentru o suma care nu a fost dezvaluita. Aceasta tranzactie include grupul de companii austriece si organizatia Volvo CE din Romania, precum si din Republica Moldova, Bosnia-Hertegovina, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Slovacia si Slovenia ale companiei austriece sunt, la randul lor, incluse in aceasta tranzactie.
 

Tranzactia a intrat in vigoare la 30 septembrie 2013 si include transferul tuturor activelor, angajatilor si teritoriilor de vanzari. Toti angajatii Grupului din Europa Centrala au fost transferati ca angajati ai Ascendum, cu termeni si conditi de angajare neschimbate. Structura de conducere existenta va fi, de asemenea, mentinuta, iar compania Volvo CE va continua sa sustina organizatia ca si pana acum.
Activitatile de distributie din Europa Centrala ale companiei Volvo CE sunt acum conduse de un partener independent si aliniat strategic care dispune de un nivel inalt de finantare. Grupul Ascendum – cunoscut sub denumirea de Grupul Auto-Sueco Coimbra pana in iunie 2012, cand si-a schimbat numele – este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse Volvo CE din lume, fiind responsabil de distributia echipamentelor si serviciilor companiei in Portugalia, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia si Mexic. Fondat in anul 1959 ca reprezentanta Volvo, Grupul Ascendum isi desfasoara activitatea in patru sectoare de afaceri majore: utilaje si echipamente industriale, echipamente de infrastructura, camioane si autovehicule. Ascendum, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 500 de milioane de euro si s-a angajat sa investeasca in noile piete.
„In urma unui proces complex de evaluare a ofertelor, consideram ca Ascendum reprezinta partenerul strategic ideal care sa ne ajute la indeplinirea obiectivelor de dezvoltare pe aceste piete europene importante“, a afirmat Tomas Kuta, presedintele regiunii de vanzari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa a companiei Volvo CE.

Articole similare

Ad