Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

S-a inchis Transfagarasanul

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta participantii la trafic ca in perioada 1 noiembrie 2013 – 30 iunie 2014 drumul national DN 7C – Transfagarasan se inchide circulatiei publice de la km 104+000 (Piscu Negru) pana la km 130+800 (Cabana Balea Cascada).
 

Sectorul de drum inchis circulatiei va fi semnalizat corespunzator. CNADNR solicita participantilor la trafic sa respecte semnalizarea rutiera existenta pe drumul national DN 7C – Transfagarasan pe urmatoarele sectoare: km 0+000, localitatea Bascov, judetul Arges si km 104+000, Piscu Negru, judetul Arges; la km 130+800, Cabana Balea Cascada si intersectia cu DN 1 km 151 +955, judetul Sibiu.
Decizia a fost luata in conformitate cu regulamentul de functionare nr. 524/1995, a drumului national DN 7C – Transfagarasan aprobat prin Decizia Directorului General al AND nr. 91/1995 si a fost determinata de conditiile meteorologice nefavorabile din aceasta perioada ce pot periclita siguranta circulatiei prin caderi de stanci, alunecari de teren, inzapeziri, pericol de polei etc.
Secretarul de stat Marian Buicaa participat la reuniunea Grupului de lucru romano-georgian pe probleme de transport Nicusor Marian Buica, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, a participat in perioada 23-24 octombrie 2013, in Georgia (Batumi – Poti – Tbilisi), la prima reuniune a Grupului de lucru romano-georgian pe probleme de transport, in cadrul careia au fost analizate aspectele legate de problematica revitalizarii proiectului legaturii de feribot.
Cu aceasta ocazie a fost semnat “Memorandumul de Intelegere intre ministerul Transporturilor din Romania si ministerul Economiei si Dezvoltarii Durabile din Georgia” cu privire la cooperarea in domeniul serviciilor de transport cu feribotul.
Scopul Memorandumului de Intelegere este sa incurajeze dezvoltarea traficului de marfuri si sa coopereze in domeniul transporturilor cu nave de tip feribot, sa sprijine initiativele oricarui operator referitoare la deschiderea de linii de transport cu nave de tip feribot intre porturile celor doua state, sa promoveze publicitatea informatiilor referitoare la transportul cu nave de tip feribot dintre porturile celor doua state, dar si sa efectueze schimb de informatii si date statistice privind transportul cu nave de tip feribot dintre porturile celor doua state.
Totodata, delegatia romana a vizitat porturile Batumi si Poti si au fost analizate impreuna cu autoritatilor portuare georgiene propunerile concrete ale companiilor romane interesate in operarea liniilor de feribot intre portul Constanta si porturile Batumi/Georgia.

Articole similare

Ad