Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Integritatea mediului de afaceri, promovata de Transparency International

Transparency International Romania va lansa pe 29 Noiembrie, Pactul pentru Integritate si Transparenta in mediul de afaceri romanesc, in cadrul conferintei internationale Integrity in Business: Key for sustainable and long term prosperity ce va avea loc intre 27 si 29 Noiembrie 2013 la Hotel Intercontinental in Bucuresti.
 

Transparency International Romania este filiala din Romania a organizatiei non-guvernamentale internationale care conduce lupta impotriva coruptiei la nivel global, Transparency International cu secretariatul in Berlin. Transparency International isi propune sa faca cunoscute lumii intregi efectele devastatoare pe care coruptia le poate avea si actioneaza in partenerial cu Guvernul, mediul de afaceri si societatea civila pentru a dezvolta si implementa masuri eficiente si efective pentru a combate coruptia.
Construirea unei culturi de integritate in organizatii este un proces provocator si deloc usor, dar stakeholderii sunt cei care cer aceasta schimbare din partea mediului de afaceri. De exemplu, consumatorii nu iau in considerare doar cel mai scazut pret atunci cand cumpara un produs ori serviciu, ci si calitatea acestuia, calitate care se refera si la imaginea companiei care produce acel bun sau serviciu. Publicul incurajeaza din ce in ce mai mult, prin alegerile realizate, ca organizatiile de business sa isi faca publice angajamentele anti-coruptie si de conformitate; ei aleg sa fie consumatorii/clientii unor companii cu un interes crescut pentru integritate, transparenta si responsabilitate fata de mediu si stakeholderi.
Transparency International Romania este de parere ca mediul de afaceri joaca un rol centra in modelarea felului in care societatea raspunde atat formelor traditionale de coruptie cat si celor noi si cauta sa fortifice ideea de integritate ca impuls pentru un model de afaceri mai solid, responsabil si sustenabil, care poate actiona ca un catalizator spre dezvoltarea sustenabila a societatii Romanesti.

Articole similare

Ad