Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sindicatele șoferilor francezi cer al 13-lea salariu

În condițiile crizei de șoferi din Europa, sindicatele care reprezintă șoferii conform contractului colectiv național de transport rutier din Franța (CCNTR) cer al 13-lea salariu pentru toți acești angajați și creșterea substanțială a salariilor din toate grilele. În caz contrar, ele amenință participanții la negocieri că vor suporta toate consecințele, așa acum relatează Les Routiers.

CFDT (Confederația Democratică a Muncii din Franța), CGT (Confederația Generală a Muncii), FO (Forța de Muncă), CFTC (Confederația Franceză a Lucrătorilor Creștini) și CFE-CGC (Sindicatul de Încadrare) recunosc că expeditorii au o politică de preț tot mai agresivă, ceea ce duce la o lipsă de considerație față de acești actori esențial din transport, care permit continuarea schimburilor economice și a aprovizionării populației.

Iar FO Transporturi amintește că doar 150.000 de șoferi de camion din Franța au un salariu mai mare de salariul minim brut, și numai cu puțin mai mare: 10,49, față de 10,48 de euro/oră.

Articole similare

Ad