Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Asociațiile spaniole cer ajutor de urgență pentru transportatorii de vehicule

Fabricile spaniole de autovehicule sunt paralizate din cauza crizei globale de microcipuri, ceea ce afectează puternic transportatorii de mașini și PFA-urile din domeniu, în număr de câteva mii. De aceea asociațiile profesionale din această țară i-au cerut guvernului o linie de ajutor financiar care să împiedice falimentul lor.

Centrele de producție de mașini au luat măsuri speciale, cum ar fi suspendarea temporară a activității și implementarea programului redus de muncă până la rezolvarea crizei semiconductorilor, care nu se estimează că va avea loc mai devreme de prima jumătate a lui 2022, ceea ce înseamnă că nici transportatorii nu vor avea suficient de mult de lucru în următoarele luni, după ce că au avut un an foarte greu și în 2020. Conform datelor Asociației Spaniole a Producătorilor de Camioane și de Automobile, producția totală de mașini din această țară este în 2021 cu peste o treime mai mică decât în 2019.

Cererea asociațiilor profesionale ale transportatorilor are sprijinul Directoratului General de Transport Rutier din Ministerul Transportului și Mobilității, care a trimis-o Ministerului Economiei, iar acesta urmează să analizeze relevanța sectorului de transport de mașini pentru economia Spaniei și să decidă dacă va acorda ajutorul.

Articole similare

Ad