Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

China: Majorarea prețului la electricitate are impact în operațiunile portuare

În afara situației pandemice și a congestiilor portuare, Asia de Sud Est se confruntă și cu diminuarea producției din cauza măsurilor imediate luate de autorități pentru limitarea consumului de energie, ceea ce înseamnă și mai multe probleme în ceea ce privește importurile.

Din cauza scumpirii electricității, multe industrii care înregistrează un consum ridicat de energie au limitat producția, anunță IB Cargo într-un comunicat remis Tranzit. Până acum un număr de 10 provincii, între care și Jiangsu, Zhejiang, Shandong, Guangdong au introdus raționalizarea energiei electrice și au luat măsuri pentru limitarea sau suspendarea producției. În Delta râului Pearl se lucrează doar 1/săptămâna. „Noul val de COVID a generat congestii portuare. Începând cu 24 septembrie, în porturile Shanghai și Ningbo din China erau peste 242 de nave care așteptau la operare. Pentru a diminua blocajul, unele porturi au anulat încărcarea prioritară a containerelor goale, ceea ce poate cauza probleme în următoarele luni. La finalul lunii septembrie, nu s-a putut circula în zone maritime precum Marea Huanghai și Marea Chinei de Sud, din cauza exercițiilor militare. Astfel, navele vor pleca cu întârziere, în special din porturile Ningbo, Shanghai și Shenzhen.“

De asemenea, în perioada 01-07 octombrie, în China este sărbătoare națională, toate fabricile și operatorii vor începe lucrul din 8 octombrie.

Articole similare

Ad