Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Guvernul creste acciza la carburant si impoziteaza cladirile speciale

Guvernul a anuntat bugetul pentru 2014 care prevede introducerea unei accize de 7 eurocenti la litrul de carburant, fie benzina, fie motorina, iar banii astfel colectati urmand sa fie varsati intr-un fond special destinat investitiilor in infrastructura rutiera, a anuntat premierul Victor Ponta. Banii vor merge in Fondul special pentru marile proiecte de infrastructura rutiera.
 

Nu se stie inca daca executivul a luat in calcul si carburantul utilizat pentru lucrarile agricole si care va fi accizat pentru dezvoltarea infrastructurii.
Guvernul va introduce si plata impozitului pe proprietate pentru constructiile speciale exceptate pana in prezent, fara derogari, asadar vor fi taxate retelele electrice, eoliene si hidrologice. Constructiile speciale sunt acele constructii care nu sunt realizate sub forma de incinta sau care sunt realizate sub forma de incinta dar nu sunt destinate desfasurarii unei activitati. Sunt considerate constructii speciale si sondele de titei, gaze, sare, platformele de foraj marin.
Mai sunt considerate constructii speciale centralele hidroelectrice, termoelectrice, nuclearoelectrice, statii de transformare si de conexiuni, precum si cladirile si constructiile speciale anexe ale acestora, posturi de transformare, retele aeriene de transport si distributie a energiei electrice si stalpii aferenti acestora, cabluri subterane de transport, instalatii electrice. Tot in aceasta categorie intra si canalizari si retele de telecomunicatii subterane si aeriene, cai de rulare etc.

Articole similare

Ad