Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

GEODIS instalează un nou AutoStore, sistem cu cel mai mare randament din lume

GEODIS a încheiat un parteneriat cu Bastian Solutions pentru a implementa un sistem AutoStore într-o nouă locație pentru fulfillment dedicată unui mare retailer din industria confecțiilor. Acest echipament de manipulare costă 48 de milioane de euro și va oferi documentația necesară pentru a susține capacitățile omnichannel ale retailerului la nivel global și cele peste 1.000 de magazine ale sale din SUA.

AutoStore este un sistem automat de stocare inovator, goods-to-person, lider de piață în ceea ce privește densitatea de depozitare. Compartimentele sale sunt stivuite pe verticală și preluate de roboți care merg la etajul superior al sistemului, permițând ca grila să fie plasată în jurul coloanelor și pe mezanine, pe mai multe niveluri, design care le permite compartimentelor dedicate produselor să fie stocate unele peste altele într-un sistem condensat ce duce la creșterea de până la patru ori a capacității de stocare pentru aceeași amprentă la sol și de până la 10 ori a performanței, fără angajați în plus.

Sistemul îi permite operatorului logistic să ofere o eficiență și mai mare și o capacitate sporită, aspecte esențiale în condițiile în care cerințele clienților se schimbă, ca și modelele de cumpărare ale utilizatorilor finali. În plus, mai rezolvă din problema crizei de forță de muncă.

GEODIS estimează că operează până la 270.000 de linii de comandă pe zi pentru retail și canale dedicate direct consumatorilor, ceea ce face ca AutoStore să fie sistemul cu cel mai mare randament din lume. Compania îl va folosi pentru a facilita fulfillment-ul pentru retailul și comerțul electronic al clientului său și pentru a accelera retururile din comerțul electronic, care continuă să fie o prioritate pentru această industrie în condițiile creșterii volumelor vândute online. În plus față de tehnologia inovatoare de depozitare și onorare a comenzilor AutoStore, în centrul de 400.000 mp unde va fi folosit acesta se va face și picking robotizat, realizat de cinci brațe robotizate, ambalare automată și multe alte servicii.

Construcția site-ului se estimează că va începe în ianuarie 2022 și că se va termina în noiembrie 2022.

Pentru Bastian Solutions, companie specializată în instalarea de astfel de echipamente, acesta este al doilea proiect implementat în numele GEODIS.
Iar AutoStore, fondată în 1996, este o companie specializată în tehnologie de roboți care a inventat – și continuă să inoveze – cele mai dense soluții automate de stocare și fulfillment, prin combinarea software-ului și hardware-ului cu abilitățile umane, pentru a crea soluții de viitor dedicate depozitelor. Până acum au fost instalate peste 600 de astfel de sisteme în mai mult de 30 de țări, pentru clienți din diverse industrii.

Articole similare

Ad