Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ASF este în discuții cu două companii mari să intre pe piața din România

Două mari companii de asigurare din Europa ar putea intra în România, impulsionând astfel competiția și tarifele, a anunțat, joi, 14 octombrie, Autoritatea pentru Supraveghere Financiară în cadrul conferinței Tranzit, care a avut loc la Cluj în cadrul Galei premiilor Transportatorilor de Persoane.

Potrivit reprezentanților ASF, fiind un produs social, RCA ar putea fi vândut de o firma de stat, așa cum se practică și în Polonia pentru a ajuta la relansarea pieței RCA. Pentru că încă se află în negocieri, reprezentanții ASF prezenți la evenimentul Tranzit nu au menționat care sunt cele două mari companii de asigurare la care au făcut referire, precizând că anunțul va veni la timpul potrivit.

În privința actualelor polițe remise de City Insurance, este recomandat ca acestea să fie denunțate la Fondul Național de Garantare pentru evitarea situațiilor în care pagubele ce pot depăși 500.000 de lei nu pot fi plătite. Spre exemplu, au explicat reprezentanții ASF, cei 500.000 de lei asigurați de FNG nu sunt suficienți în cazul unui accident cu victime. Astfel, după ce este denunțată polița, FNG va oferi o răscumpărare în cazul în care respectivul asigurat nu a avut daune, iar mai apoi, acesta va putea încheia poliția RCA cu un alt asigurator.

Articole similare

Ad