Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Veniturile Deutsche Post DHL au crescut in T3 cu 3,4%

Desi aparent veniturile grupului Deutsche Post DHL au scazut cu 2,5% pana la 13,5 miliarde de euro ca urmare a ratei de schimb negative si a altor efecte anorganice, dupa ajustarea acestor factori se observa ca veniturile din trimestrul al treilea (T3) au crescut cu 3,4% comparativ cu perioada similara a anului trecut. Fortele motrice ale acestor cresteri au fost volumele mai mari si veniturile din coletarie in Germania.
 

In plus, cresterea vanzarilor de baza reflecta o apreciere puternica a expeditiilor internationale expres si o crestere semnificativa a veniturilor generate de divizia de supply chain, imbunatatiri care au avut ca rezultat o pozitie exceptionala pe pietele in crestere, in mod particular in Asia.
In perioada iulie-septembrie 2013 veniturile operationale ale grupului au crescut cu 7%, pana la 646 milioane de euro, iar  profitul net consolidat cu aproape 6% (pana la 399 milioane de euro), comparativ cu perioada similara a lui 2012.
In primele noua luni ale anului veniturile consolidate au totalizat 40,6 miliarde de euro, situandu-se astfel putin sub nivelul anului trecut (40,9 miliarde de euro). Ajustate cu rata negativa de schimb si cu alte efecte anorganice, veniturile au crescut cu 2,3% (aproape un miliard de euro) intre ianuarie si septembrie. Valoarea EBIT a grupului a crescut cu 7,5%, pana la doua miliarde de euro, in primele noua luni, comparativ cu perioada similara a lui 2012 (1,8 miliarde de euro).
In T3 2013, cheltuielile pentru investitii au totalizat 401 milioane de euro (2012: 456 milioane de euro). In primele noua luni, 900 de milioane de euro au fost investiti de grup (2012: 1,1 miliarde de euro), in 2013 asteptandu-se inregistrarea unui total de 1,7 miliarde de euro in investitii, ceea ce ar corespunde nivelului de anul trecut, chiar daca grupul previzionase initial o crestere pana la un maximum de 1,8 miliarde de euro. Punctul focal al investitiilor realizate in acest an continua sa fie diviziile DHL. Aceste investitii vor fi facute in zone care consolideaza fundamentul pentru o crestere viitoare, incluzand extinderea continua a retelei, o flota aeriana mai eficienta, depozite performante si o noua infrastructura IT pentru expeditiile globale. In divizia postala, cheltuielile cu investitiile au crescut in special pentru a extinde infrastructura de coletarie.
Pentru intregul an, grupul asteapta o crestere a EBIT pana la 2,75-3 miliarde de euro. Divizia de posta ar trebui sa contribuie la aceasta cifra cu o valoare a EBIT de 1,15-1,25 miliarde de euro, in vreme ce aportul DHL ar trebui sa fie cuprins intre 2 si 2,15 miliarde de euro. In acelasi timp, o crestere a profitului net consolidat ar trebui sa depaseasca cresterea veniturilor operationale in 2013. De asemenea, compania anticipeaza ca fluxul de numerar liber din acest an va acoperi cel putin dividendele pentru exercitiul financiar 2012.
Insa, privind dincolo de 2013, grupul asteapta ca impulsionarea castigurilor sa continue in ciuda incertitudinii economice care persista. Astfel, DHL este asteptat sa genereze o crestere  a castigului mediu anual de 13-15% in perioada 2012-2015, in vreme ce valoarea EBIT obtinuta de divizia de posta trebuie sa se stabilizeze la un nivel de cel putin un miliard de euro. In combinatie cu reducerea planificata a cheltuielilor, valoarea EBIT a grupului se asteapta sa creasca la 3,35-3,55 miliarde de euro in 2015.

Articole similare

Ad