Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TPG si Ivanhoé Cambridge achizitioneaza PointPark Properties

TPG, lider global in investitii private, si partenerul sau Ivanhoé Cambridge, una dintre cele mai mari companii imobiliare din lume, au achizitionat PointPark Properties (P3) de la Arcapita, un fond de investitii international. Ca parte a tranzactiei, investitorii vor face, de asemenea, o majorare de capital pentru a consolida bilantul P3 si pentru a sprijini dezvoltarea companiei.
 

P3 este un investitor specializat, un administrator de active si dezvoltator de spatii pentru depozitare, oferind servicii de prima clasa companiilor de logistica, de retail, precum si producatorilor de piese auto sau electronice. Portofoliul companiei cuprinde 48 de centre de distributie ( 1,46 milioane de metri patrati) si terenuri care permit dezvoltarea a peste 590.000 m2 de spatii pentru depozitare in Europa.
„Dupa cinci ani de colaborare cu Arcapita, care a construit cu succes acest portofoliu, asteptam cu nerabdare ca TPG si Ivanhoé Cambridge sa devina noii investitori pe termen lung ai P3. TPG si Ivanhoé Cambridge au fost atrasi de expertiza P3 in administrarea spatiilor pentru depozitare, de structura solida de management precum si de portofoliul de inalta calitate si diversificat din punct de vedere geografic. Noua investitie ne va permite sa ne dezvoltam activitatile in zonele unde suntem deja prezenti precum si sa ne extindem pe noi piete.
In prezent, terenurile pe care le detinem ne permit sa ne extindem baza actuala de clienti. De asemenea vom cauta sa ne extindem platforma de proprietati prin achizitionarea de depozite de prima clasa, care genereaza venituri si care sunt situate in locatii logistice strategice”, a declarat Ian Worboys, CEO P3.
„Aceasta investitie strategica reprezinta o oportunitate unica de a detine o platforma logistica importanta si independenta in Europa. Cu active pozitionate strategic de-a lungul principalelor rute de transport aerian, maritim si feroviar, P3 ofera un potential de crestere foarte atractiv, si va contribui la diversificarea portofoliului nostru de real estate”, a mentionat Meka Brunel vicepresedinte executiv pe Europa, din cadrul Ivanhoé Cambridge.

Articole similare

Ad