Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Previziuni de crestere a pietei de remorci cu 10% in 2014

Clear International a eliberat un nou raport cu previziunile pentru vanzarile de remorci in Europa de Vest pana la nivelul lui 2017. De la ultimul raport, din mai 2013, situatia economica a Europei de Vest s-a degradat din nou, dar intr-o maniera mai putin drastica.
Desi Belgia, Franta si Germania si-au recastigat nivelul PIB avut inainte de recesiune, iar Marea Britanie va reusi asta pana in 2014, Olanda nu va atinge nivelul pre-criza inainte de 2017, iar in Italia si Spania va dura chiar mai mult.
 

Mai important pentru cererea de remorci, nivelul investitiilor din aceste sapte economii isi va reveni chiar mai incet decat valoarea PIB. Belgia, Marea Britanie, Germania vor fi primele tari care vor ajunge la nivelul investitiilor pe care l-au avut inainte de recesiune, dar asta nu se va intampla inainte de 2016. Totusi, investitiile vor deveni mai puternice din 2014, crescand astfel cererea de remorci.
Clear a monitorizat aceste informatii de ceva timp si cu fiecare impuls economic aceste state au „pus la loc” cate sase luni – un an de progres. Totusi, pentru 2014 previziunile au oferit o recuperare solida atat in termeni economici, cat si pentru cererea de remorci noi care va creste cu cel putin 10%. Cateva dintre aceste tari acoperite de raport vor experimenta o crestere de peste 15%.
Mai mult, cererea de transport rutier in Europa de Vest, masurata in tone kilometrice, care a tot scazut din 2008, s-ar putea stabiliza. Scaderea medie pentru primele sapte economii europene este de 20%, incepand cu 2006.
Parcul de remorci se estimeaza ca se va stabiliza la nivelul finalului lui 2013. Acesta a scazut din 2009. Raportul evidentiaza ca acest lucru nu s-a intamplat de cand a fost inventata remorca.
Dimensiunea parcului a crescut in fiecare an, chiar si in timpul recesiunilor sau perioadelor cu scadere economica.
Potrivit estimarilor cererea de remorci noi va atinge pana in 2016 nivelul lui 2006. Este putin probabil ca nivelul lui 2007/2008 sa mai fie atins vreodata.
Si nivelul comertului din cele sapte economii majore s-a stabilizat, si chiar ar trebui sa creasca in 2014.

Articole similare

Ad