Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Încă un oraș olandez va institui zone logistice cu emisii zero

Orașul olandez Den Bosch a convenit pe 15 octombrie să devină din 2025 o localitate fără emisii de CO2, particule și nitrogen, prin introducerea logistici urbane fără emisii. Cu atât mai mult cu cât și în Acordul Climatic al guvernului central s-a convenit ca din 2025 să se introducă zone cu emisii zero pentru logistica urbană în 30-40 de municipalități din Olanda.

În Den Bosch își desfășoară activitatea peste 3.600 de unități comerciale și de catering a căror aprovizionare și debarasare de resturi presupun numeroși kilometri. De la 1 martie 2025, actuala zonă verde pentru camioane devine zonă cu emisii zero, iar pentru camioanele și vanurile curate existente deja (Euro 6) se vor aplica măsuri de tranziție la nivel național.

Dar pentru asta și capacitatea de încărcare trebuie pusă la punct, avertizează asociația olandeză de transport și logistică TLN, și nu numai ea. Pentru ca vehiculele electrice să poată lucra în cele 30-40 de orașe este important ca, în afară de eforturile făcute de guvernul central, și municipalitățile, în consultare cu parteneri regionali și cu furnizori de energie, să garanteze capacitatea necesară a rețelei de energie și infrastructura suficientă de încărcare pentru utilitare.

Articole similare

Ad