Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Și Valencia estimează un deficit de 1.500-2.000 de șoferi de camion

Federația Antreprenorilor de Transport și Logistică din Valencia (FVET) susține trainingul ca modalitate de a atrage șoferi profesioniști tineri, în condițiile în care în Spania deficitul de conducători auto de camion este de circa 15.000, iar Valencia are al treilea cel mai mare volum de marfă transportată rutier din această țară, după Catalonia și Andaluzia, cu 232.989.400 t de marfă/an care își are originea sau destinația aici, adică 16% din volumul total din Spania, și un deficit estimat la 1.500-2.000 de conducători auto.

36,1% dintre companiile din regiune chestionate de FVET declară că au nevoie să angajeze imediat șoferi și că aceasta este una dintre cele mai mari probleme care afectează industria transportului.

Unele dintre motivele pentru care tinerii nu mai sunt interesați de meseria de șofer de camion sunt, așa cum arată și FVET, ca și alte asociații din întreaga Europă, costul mare al pregătirii profesionale și timpul petrecut departe de casă. De aceea și FVET recomandă ca trainingul să fie mai accesibil, astfel încât să se obțină mai ușor permisul de conducere necesar pentru camioane.

În plus, federația pune la dispoziție un centru de training unde se fac anual peste 4.500 de ore de pregătire.

Articole similare

Ad