Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

VoloDrone, prima livrare publică efectuată cu succes

VoloDrone, proiectul comun al Volocopter și DB Schenker prin intermediul căruia dronele vor putea fi integrate în operațiuni logistice din depozite, a efectuat recent primul său zbor public în cadrul Congresului Mondial ITS 2021. Testul a demonstrat integrarea VoloDrone în lanțul logistic de aprovizionare cu o demonstrație end-to-end de transport de marfă.

Zborul de testare a durat 3 minute și a avut loc în Portul Hamburg. VoloDrone a decolat la 15:02 și a atins o altitudine maximă de 22 de metri. Pentru această simulare de livrare, drona utilitară electrică de mare tonaj a fost echipată cu un Europalet în cutia poziționată sub trenul de aterizare. Încărcătura a fost lăsată în apropierea unei biciclete DB Schenker Cargo în care a fost transferată imediată după aterizare. Mai departe, Cargo Bike a livrat marfa la destinația finală sub puntea parcului din zonă, marcând finalizarea livrării complet electrice, multimodale, de ultimul kilometru.

VoloDrone este o dronă electrică fără echipament, concepută pentru a transporta paleți, oricare dintre cele șase dimensiuni recunoscute de Organizația Internațională pentru Standardizare (ISO), cântărind până la 200 de kilograme, pe o rază de 40 de kilometri. Fiind un membru al portofoliului robust de avioane UAM Volocopter pentru transportul de pasageri (VoloCity și VoloConnect) și mărfuri în orașe, VoloDrone este poziționat pentru a fi implementat acolo unde opțiunile de transport convenționale își ating limitele.

Articole similare

Ad