Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Norbert KISS (Révész Racing), noul campion FIA ETRC 2021

După un weekend plin de adrenalină pe circuitul italian Misano, Campionatul European de Camioane 2021 are un nou campion: Norbert Kiss.

Ultimele curse din acest sezon au avut toate ingredientele unui adevărat spectacol: adrenalină și acțiune, dramă, bucurie, dezamăgire și câțiva actori care au sperat la un rezultat mai bun. Nu în ultimul rând, speranță – prin cei doi debutanți  – Teo Calvet și Lukas Hahn – care au demonstrat că pot face față cu încredere și cu succes.

Candidat clar la titlu, Norbert Kiss a intrat în finală cu un avans confortabil de 46 de puncte și, așa cum era de așteptat, ungurul, care a dominat tot sezonul, și-a asigurat al treilea titlu european FIA ETRC. Deși a trecut primul linie de sosire în această cursă, Kiss a primit o penalizare temporară pentru depășire atunci când era ridicat steagul galben, astfel încât Sascha Lenz a luat locul unu, încadrat de Kiss și Jochen Hahn, care au ocupat pozițiile a doua și a treia. Cea de-a doua cursă principală, cea de duminică, a fost câștigată tot de maghiar la volanului unui MAN.

Deși aștepta titlul, Norbert Kiss a fost luat prin surprindere atunci când a fost anunțat că a primit un alt premiu – „Pilotul anului“, oferit de ceilalți piloți, care aleg cel mai bun șofer din rândul lor, iar pentru 2021 l-au ales pe Kiss. După ce i-a fost oferit trofeul, acesta a spus într-o manieră revigorantă și sinceră că nu se aștepta la asta, „pentru că nu sunt întotdeauna drăguț cu concurenții mei pe pista de curse”.

Articole similare

Ad