Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Se introduc controale ale refugiaților la frontiera germano-poloneză

Președintele Uniunii Federale a Poliției (DpolG), Heiko Teggatz, și-a reiterat apelul de a se face controale temporare la granița cu Polonia, din cauza numărului crescut de refugiați care sosesc din Europa de Est.

„Odată cu introducerea controalelor temporare la frontieră, s-ar putea canaliza fluxul migrației, adică să se mute la punctele de trecere a frontierei. Ar putea apoi să se efectueze verificări vizuale la punctele de trecere a frontierei pentru a continua să garantăm intrarea în Europa într-o așa-numită a doua linie de control”, a spus Teggatz pentru Phoenix-Interview. Nu este vorba despre deportarea oamenilor înapoi în Polonia sau Belarus.

„Oricine face așa-numita cerere de protecție va fi, desigur, tratat în conformitate cu statul de drept și dus la unitatea de primire.” Avantajul procedurii de azil ulterioare este că oficialii vor menționa în rapoartele de admitere că intrarea a fost din Polonia „așadar, dintr-o țară terță sigură”.
Președintele sindicatului vorbește despre o creștere de 430% a „reținerilor refugiaților” comparativ cu anul precedent și își exprimă speranța că acest fenomen își va găsi un loc și în viitoarele negocieri ale coaliției dintre SPD, Verzi și FDP . „Este o problemă europeană. Nu trebuie să lăsăm singure statele care au granițele externe. Europa trebuie să acționeze împreună și să oprească temporar presiunea migrației prin sancțiuni împotriva companiilor aeriene, prin care zilnic și săptămânal oamenii zboară la Minsk din Irak.”

Articole similare

Ad